Nieuws over AffectArt

Affectart in een nieuw vat gegoten met een nieuw logo. Er zijn nieuwe ontwikkelingen en zult u nog een hoop van mij horen en zien. Verassende, grensverleggend en uniek zijn hierbij de kernwoorden. 

Kunst van AffectArt aan de wand 

Nu te bestellen: Een gedichtenbundel met kunstwerken van Christiaan Eshrah via www.boekscout.nl

Kalmte zal je redden

Christiaan Eshrah zijn gedichten en korte verhalen gebundeld met kunstwerken van hem is een greep uit het leven. Voor veel mensen herkenbare onderwerpen met een filosofische waarde die van grote waarde zijn. Deels zit er een donkere kant aan met een positieve wending en probeert Christiaan de mensen aan het denken te zetten. Hij wil hierbij een verhaal vertellen, zijn verhaal en hoe hij kijkt op de dingen in het leven. Door zijn artistieke kijk op het leven en niet denkend binnen hokjes en kaders komen de meest prachtige gedichten tot stand. Hiervan is een selectie gemaakt van de duizenden gedichten die hij geschreven heeft in de nachtuurtjes gecombineerd met zijn kunstwerken. Een echte aanrader om eens te lezen dus!

Verschijning boek (gedichtenbundel): Kalmte zal je redden van Christiaan Eshrah

Op korte termijn zal mijn boek (gedichtenbundel): Kalmte zal je redden verschijnen. Online te koop en in boekhandels.

Al jaren ben ik ‘s nachts gedichten aan het schrijven waarvan ik een selectie gemaakt heb om een gedichtenbundel uit te brengen met daarbij mijn kunstwerken. De rakende en voor bijna iedereen herkenbare gedichten zit een grote filosofische gedachtegang achter vanuit het hart geschreven. Door mijn levenservaringen en deels ook een uitlaatklep voor mij is dit boek tot stand gekomen. Door mijn levensstijl als artistiek mens denk ik buiten de kaders en de hokjes. Ieder mens heeft het recht hier te zijn zonder elkander te beoordelen en zijn wij niets meer of minder dan de sterren en de bomen. En weet jij nog wie je was voordat de wereld jou vertelde wie je hoort te zijn. Ik wil mijn verhaal vertellen. Mijn verhaal, mijn kijk op de dingen en het leven. Ik hoop dat de gedichten mensen aan het denken zet en wil ik een boodschap over brengen in de vorm van gedichten en korte verhalen. Ik hoop dat de bundel je raakt en de vreugde en pijn zult lezen zoals ik het ervaren heb. Ondanks mijn psychische beperking wil ik toch het verschil maken met mijn gedichten en kunstwerken.

Ik wens jullie veel leesplezier.

Christiaan Eshrah

Expositie: Naakt geboren en muurschildering: De oerkreet bij Foto van Kampen.

Christiaan Eshrah exposeert bij Foto van Kampen, met als titel 'Naaktgeboren'.

Maandenlang heeft Chris gewerkt aan de muurschildering met de naam 'Oerkreet'. Bezoeker en voorbijgangers van de winkel konden hem regelmatig aan het werk zien in de winkel. Nu de winkels weer open mogen kan iedereen deze bezichtigen van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.
Zie onder het gehele persbericht:
Expositie ‘Naaktgeboren’ van Christiaan Eshrah bij Foto van Kampen
De basis van deze expositie is de muurschildering; ‘De Oerkreet’. Hieraan heeft Chris maanden lang gewerkt onder het toeziend oog van het winkelend publiek. ‘De Oerkreet’ is aangevuld met recent werk van Chris waardoor er een compleet beeld ontstaat van zijn vlotte stijl. Strakke lijnen, felle kleuren en het uitgesproken beeld zijn kenmerkend voor het werk van Chris.
Het idee van de muurschildering en een expositie ontstond tijdens een bezoek van Chris aan de winkel waar een lege, grijze wand beschikbaar was voor kunstuitingen. Chris: “De eigenaar, Thomas Steenvoorden was direct enthousiast en gaf mij alle tijd en ruimte om mijn idee uit te werken. Er werd ook plaats gemaakt voor mijn andere werken en zo ontstond deze expositie waar ik heel blij mee ben.”
De titel ‘Naaktgeboren’ is ontstaan door de manier waarop hij vindt dat mensen elkaar beoordelen. Het kaderen, labelen en de vooroordelen van mensen. Chris ziet iedereen als zijn gelijke: “We zijn allemaal mens in wat voor context dan ook. Je bent een kind van het heelal, niets minder dan de bomen of sterren. Je hebt het recht hier te zijn zonder te een ander te veroordelen. Wij als mens zijn allemaal naakt ter wereld gekomen en weet jij nog wie je was voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn? Dus taboes, ego’s en status aan de kant en blijf dicht bij jezelf. Wees gelukkig!”
De muurschildering ‘De Oerkreet’ laat de visie van Chris zien zoals hij Noordwijk ziet. Chris: “Het is een kreet van onmacht hoe onze badplaats zich ontwikkeld. Waar enorme stenen gebouwen en volle eet fabrieken op het strand het beeld overheersen. De oerkreet in het midden geeft frustratie en de waanzin weer en soms wil je dat vanuit je tenen schreeuwen. Ik wil hiermee de ogen openen van de mensen in Noordwijk, hoe de badplaats zijn charme is verloren.”

In samenwerking met AffectArt

Muurschildering: De Oerkreet in progres. bij Foto van Kampen.

Foto's: Jan Willem Versteegt

Muurschildering: De Oerkreet bij Foto van Kampen.

Foto's: Wilma Soesman

Voorjaarsbeurten volop in gang en uiteraard lopen de andere tuinwerkzaamheden ook gewoon door het gehele jaar

Kunstwerk naar Denemarken van Nefertitie als cadeau voor mijn nicht Laura haar 18e verjaardag 

Loterij: kunstwerk Penniwise verloot

Kunstwerken van Expositie verbeelding doet leven aan de wand

Hadeel neemt steigerhouten deel in ontvangst met haar dochter erop beschilderd

Workshops Donderdag: Vrij Schilderen bij Reuring in samenwerking met AffectArt

Wegens groot succes  vrij schilderen bij Reuring.
Wist je dat wij over veel meer talenten beschikken dan wij zelf denken?
Ook zo benieuwd wat voor een kunstenaar zich in je schuilt? Kom het ontdekken van 13.30 tot 15.30 uur Omdat wij bij Reuring gebruik maken van elkaars talenten, komt een expert op dit gebied ons helpen! Chris gaat ons uitdagen om bij je creatiekracht te komen, overtuigingen los te laten en je te durven uiten met verf op het doek!
Doe je mee? Bij Reuring op het sportpark Duinwetering 105!
Er zijn diverse trainingen heb jij interesse in weerbaarheid training, de gelukskoffer, voeding of koken.
Voor info bel 0650610135 of vraag het bij Reuring.

 

Tot snel!

Foto's: Richard van Egmond 

Geslaagde opening: "Verbeelding doet leven" in samenwerking met zwembad BinnenZee

met een goede opkomst van een leuke groep mensen.

Druk bezig met de voorbereidingen voor de opening en expositie waar 16 werken te bezichtigen zijn gedurende 3 maanden na de opening

Weer sinds lange tijd een slagende samenwerking met Cindy Salman: Haar kat Max op steigerhout beschilderd bij Reuring Noordwijk

AffectArt staat weer in de steigers alleen in een ander vat gegoten!